Opdrachtgever Yoga under Construction   /   Fotografie Arjan Kremer
Mijn rol Strategie / Concept / Art Directing / Ontwerp / Realisatie website

Een krachtige en evenwichtige stijl.

Een nieuwe yogaschool vestigt zich in de kelder van sportschool Construction. Yoga under Construction luidt de naam. Er zijn nog geen logo, huisstijl, website, drukwerk of andere uitingen. Daarvoor schakelt Yoga under Construction mij in.

Yoga under Construction is het initiatief van een jonge yogadocente. Zij wil zich voornamelijk richten op studenten en young professionals. Dat vraagt om een logo en huisstijl die aansluiten bij deze doelgroep. Én om jonge en frisse uitstraling: heel anders dan de geitenwollensokken waar yoga soms mee wordt geassocieerd.

Logo_yogaunderconstruction

Logo en huisstijl.

Het logo heeft de vorm van het Amerikaanse under construction-bord. Nu niet in geel, maar in een frisse, oranje kleur. Oranje is al duizenden jaren de kleur van het boeddhisme. De combinatie met een strakke, uitgesproken letter geeft Yoga under Construction een eigentijds en opvallend beeldmerk.

Logo_los
Logo_huisstijl_yogaunderconstruction
Yoga Under Construction - 72 dpi2 (1)

Yoga kent meerdere gezichten.

De yogaschool geeft vier typen yogales. Op de website worden die gepresenteerd door vier jonge mensen. Ieder van hen staat midden in het leven. En ieder zet yoga op zijn of haar eigen manier in. Is yoga voor de één een rustmoment, voor de ander is yoga juist het uitdagen van het lichaam. De identificatie met de persona’s wordt versterkt door foto’s in combinatie met testimonials.

Yoga_under_construction_12802_hatha_portret
Yoga_under_construction_12809_power_yoga_portret
Yoga_under_construction_12807_dynamic_flow_portret
Yoga_under_construction_12805_pilates_portret
Yoga_under_construction_12803_hatha_yoga
Yoga_under_construction_128010_power_yoga
Yoga_under_construction_12808_dynamic_flow_yoga
Yoga_under_construction_12806_pilates_yoga

Geen gezweef, weg met de geitenwollen sokken.

Een sterk logo en een sprekende huisstijl zijn doorvertaald in alle uitingen: website, drukwerk, interieur en andere uitingen zoals een canvas tas voor leden. Op de website wordt de doelgroep door middel van vier persona’s aangesproken. Identificatie is het sleutelwoord: Yoga under Construction is er voor de young professional die midden in het leven staat. Een frisse, jonge en aansprekende yogaschool.

YogaunderConstruction_website
YogaunderConstruction_tasYogaunderConstruction_muurprint_1YogaunderConstruction_muurprint_2YogaunderConstruction_kleding_1YogaunderConstruction_kleding_2