Arbeidsmarktregio's

Het Noorden werkt door

Regionaal mobili-wattes?

Ja, het is inderdaad een hele mond vol, het regionaal mobiliteitsteam Noord-Nederland, ofwel ‘Het Noorden werkt door’. Het Noorden werkt door is een samenwerking tussen de drie arbeidsmarktregio’s voor de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. In deze regionale mobiliteitsteams (RMT) werken regionale overheden, UWV, sociale partners en het onderwijs samen aan de regionale arbeidsmarkt. Doel van het RMT is om te zorgen dat de beschikbare arbeidskrachten optimaal ingezet kunnen worden voor het beschikbare werk, zodat iedereen aan het werk kan en elk bedrijf voldoende personeel weet te vinden.

Samen met NEWR en Conversies wonnen we de pitch voor het ontwikkelen van een marketingstrategie, de visuele stijl en merkidentiteit en ontwikkeling van een grote publiekscampagne. Samen toverden we het RMT Noord-Nederland om tot ‘Het Noorden werkt door’ en creëerden daarvoor alle communicatiemiddelen.

Werkzaamheden
Strategie 

Concept
Campagne identiteit

Ontwerp communicatie
Ontwerp website

 

Partners

NEWR (partner strategie, concept, creatie)
Conversies (online marketing)
René Raap (tekst)
Convident (website techniek)
Erikjan Koopmans (fotografie)
Echte Mensen (modellen)
Elise Klinkert (styling)

Van mens naar mens, van werk naar werk

Banen verdwijnen, terwijl andere verschijnen. En ook de inhoud van het werk verandert. Daarom is het belangrijk om scherp te zijn op het juiste werk voor iedereen, voor werknemers én werkgevers, voor kleine én grote ondernemers. Het Noorden werkt door helpt bij alle vragen over werk en bij het maken van de juiste keuzes. Met advies, ondersteuning en (bij)scholing zorgen wij dat iedereen het juiste werk en personeel vindt, én houdt. Ben je zzp’er en wil je graag een vaste baan? Of ben je al aan het werk en zoek je iets anders? Heb je personeelstekort of juist te weinig werk voor je personeel? 

Wij ontwikkelden diverse persona’s, maakten daar een sluitende customer journey voor, schreven passende teksten en doken de fotostudio in om deze diverse situaties vorm te geven. Deze campagnebeelden zijn de basis voor de online marketingcampagne en spatten van het scherm af op www.hetnoordenwerktdoor.nl.

Iedereen het juiste werk en personeel

Om dit doel te bereiken is het belangrijk de doelgroep te bereiken. Omdat de doelgroep zo ontzettend breed is hebben we gekozen om ons na de lancering eerst te focussen op 2 doelgroepen: mensen die (ander) werk zoeken en werkgevers die te weinig werk of te weinig personeel hebben. Op de landingspagina kan je direct contact leggen met het RMT van jouw provincie en helpen zij jou verder met advies en persoonlijke begeleiding. 

Hiervoor zetten we een betaalde online marketing campagne in, op LinkedIn en Google, maar maken we ook veelvuldig gebruik van het bestaande netwerk van alle aangesloten partners. Wij hebben hen voorzien van een toolkit met de campagnebeelden, flyer materiaal, levensgrote ‘werkwijzers’ en templates om zelf content te creëren, geheel in stijl van de campagne.  


De dag na de lancering waren er al meer dan 40 aanmeldingen die het team verder kan helpen aan een passende baan of met hun personeelsvraagstukken.