GGZ Noord

MIJ’N ZORG

Unieke samenwerking in de GGZ

Er is een groot tekort aan hbo-verpleegkundigen in de Geestelijke Gezondheidszorg en verslavingszorg. Nu kunnen de diverse GGZ-organisaties apart van elkaar medewerkers werven maar hoe mooi is het als dit een gezamenlijk doel wordt? Samen met ZorgpleinNoord zetten we een samenwerkingsverband op tussen Lentis, GGZ Drenthe, GGZ Friesland, Forint en VNN. En daar ontstond ‘GGZ Noord’.


Samen zetten we de GGZ op de kaart. Niet als losse organisaties, maar als gezamenlijke sector.

Werkzaamheden
Strategie

Identiteit

Concept
Ontwerp
Campagne
Animatie

 

Partners

Bureau Kurk (tekst)
ByYourSite (website)
Ewoud Rooks (fotografie)
Animatie techniek (Daan Oosterhuis)

Klopt jouw beeld van de GGZ wel?

Veel mensen hebben een eenzijdig beeld van de GGZ: spanning en agressie op de werkvloer zijn terugkomende onderwerpen. Of zijn dit vooroordelen? Wat is jouw beeld van werken in de GGZ? Klopt dat ook met de praktijk?

We ontwikkelden een campagne waarbij we 7 kenmerken van de GGZ centraal zetten en de toeschouwer de vraag stellen: is dit jou ’n zorg of juist jouw zorg? Misschien bij jij wel die unieke persoon die wij zoeken!

Previous slide
Next slide

Communicatie vanuit verschillende richtingen

We ontwikkelden een set campagnematerialen waarmee de diverse organisaties de boer op kunnen. Op deze manier informeren ze geïnteresseerden over hun bijzondere sector. We verwijzen hierin naar de website ggznoord.nl. Op dit platform is allerlei informatie en inspiratie te vinden over de GGZ en wordt er dagelijks van alle kanten content aangevuld om een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van de Geestelijke Gezondheidszorg en verslavingszorg. 

Daarnaast zorgen we ervoor dat de opleidingen goede informatiesets krijgen waarmee ze studenten kunnen informeren over de veelzijdigheid van de GGZ om hen zo te enthousiasmeren om hun stage te lopen bij één van de organisaties. 

GGZNoord.nl

Op ggznoord.nl verzamelen we alle verhalen over de geestelijke gezondheidszorg. De onverwachte situaties. De creativiteit. De vooroordelen. En meer. Een plek waar je interessante blogs kan lezen, mooie docu’s over deze bijzondere zorgsector en kan je gemakkelijk een passende vacature of interessante bijeenkomst vinden.