Gemeente Groningen

Waar gaat dat heen

Waar gaat dat heen?

Waar gaat dat heen? Vies rioolwater? Bakken regenwater? Schoon drinkwater? Met het klimaat?!

 

Kom erachter op de Ontdekdag Riool, Water & Toekomst op zaterdag 9 september! Check waargaatdatheen.com voor meer info :)

Werkzaamheden
Strategie 

Concept
Campagne identiteit

Ontwerp communicatie
Art Direction

 

Partners

Tim van der Kuip (fotografie)

Mensen nieuwsgierig én bewust maken

We bedachten en ontwikkelden de campagne ‘Waar gaat dat heen’ en schoten deze campagneplaten voor de Gemeente Groningen. Met deze campagne nodigen we mensen uit om naar de ontdekdag op 9 september 2023 te komen. Op deze dag kun je afdalen door een put, om een kijkje te nemen in het riool. Je kunt bekijken hoe het water dat je thuis doorspoelt, wordt gezuiverd.


Naast het communiceren over de ontdekdag, maakten we mensen ook al bewust(er) over de thema’s riool, water en toekomst. Zo gaven we al wat tips en tricks over hoe je gemakkelijk minder water gebruikt, hoe je wateroverlast kunt tegengaan en je tuin kunt omtoveren tot een koele plek.

De campagne wordt getoond op de DOOH-schermen in Groningen, in posters op de ondergrondse containers en op de toiletten in de horeca en is online te zien. Om extra aandacht te trekken verspreidden we toiletpotten op 3 gemeente-locaties waar mensen een QR-code kunnen scannen voor meer informatie. In de pot natuurlijk.