Hallo Marketing Groningen

Zo werkt Buenaparte

Een krachtig verhaal (geen reclame!), uitgewerkt naar een marketingstrategie per doelgroep en bijbehorende creatieve campagneconcepten.

Icon_1

Analyse.

De klik is er. Leuk, want nu kunnen we aan de slag! Een succesvolle merkidenteit vraagt om een goede analyse vooraf. Samen kijken we waar jullie staan met het merkverhaal van Groningen. We stellen vast wie we willen bereiken en wat het uiteindelijke doel is van de uit te rollen campagnes.

Icon_2

Strategie.

Pas na het beantwoorden van deze vragen komt het masterplan. Welke taal spreekt de doelgroep en waar heeft deze groep mensen behoefte aan? Zijn er nog subdoelgroepen waarvoor een andere aanpak nodig is? Voor elke doelgroep bepalen we de middelenmix en de manier waarop het wordt ingezet.

Icon_3

Concept.

Misschien wel het leukste onderdeel: het ontwikkelen van een ‘haakje’ dat perfect past bij het merk Groningen. Benodigd: brainstorms. Het haakje bepaalt de rode draad voor de campagnes, uitgezet per doelgroep, die in de gehele visuele identiteit terugkomt.

Icon_4

Creatie.

Het concept komt tot leven. Het merk en de (imago)campagne krijgen een gezicht. Een gezicht dat naadloos aansluit bij de merkpersoonlijkheid in alle communicatiedragers. Een sterke en eenduidige identiteit waarbij de invulling door Buenaparte wordt bewaakt: van lettertype en kleuren tot de daadwerkelijke fotografie en sfeer.

Icon_5

Productie.

Al dit moois komt pas echt tot leven wanneer de ontwerpen perfect geproduceerd zijn. We begeleiden de productie van de print-, media- en online middelen met onze dtp’ers, drukkers, webbouwers en andere leveranciers. Het eindresultaat is gegarandeerd uitstekend.

Icon_6

Opvolging.

We are live! En blij! Maar de wereld om ons heen evolueert snel. Buenaparte helpt je deze veranderingen bij te benen of voor te zijn. Samen houden we het merk Groningen scherp en zorgen we ervoor dat alle communicatiedragers zowel op strategisch als op uitvoerend vlak up-to-date blijven.

Dat doen we niet alleen, want samenwerken met andere Groningse professionals is natuurlijk nog veel leuker.
Van copy tot interactiedesign, frontend en backend development, videoproductie,
animatie en fotografie… ieder op zijn best en op de juiste plek in het proces.

Arnoud Evenhuis

Creative director

Kelly Opheikens

Project manager

Daan Oosterhuis

Visual designer

Fufan Kamsma

Stagiair Vormgeving

Een aantal vaste partners: Ewoud Rooks, Studio Load, Phanatique, Bureau Kurk, Eric Zwiers, Blixx, TRGR.

Buenaparte is je aanspreekpunt en verzorgt en begeleidt het proces
van creatieve concepten naar pixelperfecte producten.

Wij hielpen deze opdrachtgevers met een soortgelijk proces:

Buenaparte werkt voor:

Zin om een keer koffie, thee of wie weet een biertje te drinken om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen?

arnoud@buenaparte.nl / 06 40433760