Opdrachtgever Roadz   /   Tekst in samenwerking met Bureau Kurk   /   Website realisatie Rebel Projects   /   Projectmanagement Kelly Opheikens   /   Buenaparte Strategie / Concept / Art Directing / Ontwerp

De Roadz to success, van A tot Z

Roadz is de eerste afslag naar je nieuwe interieur. Je vindt er verfrissende ontwerpen en bijzondere woonitems. In 3 maanden tijd hebben we het gehele traject begeleid: van strategiesessie voor het vinden van de merkwaarden, de ontwikkeling en uitrol van de huisstijl tot aan activaties en concepten voor de opening, social media kanalen en de stand op diverse markten en fairs in Noord-Nederland.

Huiselijke huisstijl: Weg van Wonen

Roadz is jouw weg naar wonen: je vindt er unieke meubelen van diverse ontwerpers en leveranciers, onderscheidend van grote woonwinkels als Ikea en Vesta. Roadz is de route naar je nieuwe interieur. Niet alleen doe je hier inspiratie op, medewerkers helpen je goed op weg met het samenstellen van je nieuwe inrichting. Voor iedereen die weg is van industrieell en landelijk design – en zich wil onderscheiden van de inrichting van de buren. Deze stijl komt in alle huisstijldragers duidelijk terug.

folders mockup Roadz

Roadz opent de deuren

Genodigden voor de openingsreceptie ontvangen een kaart in de brievenbus in de vorm van 2 openslaande deuren.

Voor de nieuwe werknemers opent Roadz net zo de deuren. Om de formule goed over te brengen hebben we een boekje ontwikkeld waarin het verhaal van Roadz wordt verteld, wat de missie en visie zijn en met tips om klanten tijdens hun bezoek zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Moodboard actie

Om bezoekers van de Roadz-stand op de markten en fairs ook naar de opening te krijgen hebben we een activatie bedacht. Op de markten en fairs bieden we bezoekers de mogelijkheid om hun eigen moodboard te maken waarmee zij €1500,- shoptegoed kunnen winnen. Is het moodboard klaar? Dan wordt deze ingeleverd bij de medewerkers op de stand. Op deze manier zijn bezoekers bezig met het assortiment van Roadz en wordt er traffic gecreëerd naar de stand.

Kansvoucher en nieuwsbrief inschrijvingen

In ruil voor je moodboard ontvang je een voucher. Deze wordt ingevuld en dient men mee te nemen naar het openingsweekend. Op deze manier wordt de kans groter op een bezoek aan de opening en kunnen we informatie verzamelen voor nieuwe nieuwsbrief inschrijvingen.

Winnaar!

Op de opening wordt uit alle ingeleverde vouchers een winnaar getrokken dmv een loting. Deze ontvangt de enorme cheque waarmee een mooi persmoment is gecreëerd.

Neem mij mee!

Voor de opening hebben we een guerrilla actie bedacht om  reuring te creëren rondom de nieuwe woonwinkel. Aan het meubelstuk hangt een ‘Neem mij mee’ label en na inleveren bij Roadz ontvangt de vinder een mooie beloning! Geweldig leuke resultaten: enthousiaste reacties… en het moment dat er iemand daadwerkelijk met een stoel of bank aankomt zetten bij de winkel: te gek!