Opdrachtgever RTV Noord   /   Video-productie DAYS  /   Tekst in samenwerking met Bureau Kurk  /   Buenaparte Strategie / Concept / Script / Art Directing / Ontwerp

Van 19 naar 580.000 verslaggevers.

RTV Noord is al 70 jaar de nieuwszender van Groningen. Het medialandschap verandert echter voortdurend. RTV Noord wil zich daarom meer profileren als platform voor nieuws en regiocultuur – in plaats van alleen een zender te zijn. RTV Noord ziet zichzelf daarbij als een belangrijke katalysator voor het bereikbaar maken van relevant nieuws, het signaleren van maatschappelijke ontwikkelingen en de meningsvorming daarover. In feite is iedereen tegenwoordig een verslaggever van zijn eigen nieuws.

Een plek voor iedereen. Samen één.

RTV Noord is de plek waar je je mening kwijt kan. Het is de verbinding tussen journalist en nieuwsbron. Tussen het nieuws en de kijker en luisteraar. Een platform voor voorstanders en tegenstanders. Maar ook voor vraag en aanbod, maker en gebruiker, nieuws met een lach en met een traan en voor Stad en Ommeland. RTV Noord is de bindende factor van alle inwoners van Groningen. Samen zijn wij het nieuws en samen vormen wij de provincie. Samen zijn wij Noord.

RTV Noord Moi campagneRTV Noord moi campagne 3

Moi dat je er bent.

RTV Noord is de plek voor alle Groningers. De plek waar nieuws samenkomt en waar mensen hun mening kunnen delen. Nieuws begint vaak met een gesprek. Een gesprek vaak met een begroeting. ‘Moi’ is het begin van een dialoog tussen inwoners, Groningers met RTV Noord of RTV Noord met Groningers. In 2018 hebben we ‘Moi’ nieuw leven ingeblazen door dit prominent in de campagnes terug te laten komen. Zo begroetten we het koninklijk paar op Koningsdag met een enorme banier met ‘Moi Majesteit’, openen we het besprek met Groningers via onze voorjaarscampagne en communiceren we heel wat af met elkaar.

RTV Noord Neem het woord campagneRTV Noord Neem het woord campagne 2

Neem het woord…want samen zijn wij Noord.

De boodschap Samen zijn wij Noord wordt gecommuniceerd via de commercial op TV Noord, de radiopromo op Radio Noord, in advertenties op Facebook, Instagram en Dagblad van het Noorden en op zo’n 300 posters in de gehele provincie.

buenaparte samen zijn wij noord 1buenaparte samen zijn wij noord 2buenaparte samen zijn wij noord 3buenaparte samen zijn wij noord 4buenaparte samen zijn wij noord 5