Opdrachtgever Yoga under Construction   /   Fotografie Arjan Kremer
Buenaparte Strategie / Concept / Art Directing / Ontwerp / Realisatie website

Een krachtige en evenwichtige stijl.

Een nieuwe yogaschool vestigt zich in de kelder van sportschool Construction. Yoga under Construction luidt de naam. Er zijn nog geen logo, huisstijl, website, drukwerk of andere uitingen. Daarvoor schakelt Yoga under Construction mij in.

Yoga under Construction is het initiatief van een jonge yogadocente. Zij wil zich voornamelijk richten op studenten en young professionals. Dat vraagt om een logo en huisstijl die aansluiten bij deze doelgroep. Én om jonge en frisse uitstraling: heel anders dan de geitenwollensokken waar yoga soms mee wordt geassocieerd.

Logo en huisstijl.

Het logo heeft de vorm van het Amerikaanse under construction-bord. Nu niet in geel, maar in een frisse, oranje kleur. Oranje is al duizenden jaren de kleur van het boeddhisme. De combinatie met een strakke, uitgesproken letter geeft Yoga under Construction een eigentijds en opvallend beeldmerk.

Macbook Pro 2018 Clay Mockup by AsylabMacbook Pro 2018 Clay Mockup by AsylabMacbook Pro 2018 Clay Mockup by AsylabMacbook Pro 2018 Clay Mockup by Asylab

Yoga kent meerdere gezichten.

De yogaschool geeft vier typen yogales. Op de website worden die gepresenteerd door vier jonge mensen. Ieder van hen staat midden in het leven. En ieder zet yoga op zijn of haar eigen manier in. Is yoga voor de één een rustmoment, voor de ander is yoga juist het uitdagen van het lichaam. De identificatie met de persona’s wordt versterkt door foto’s in combinatie met testimonials.

Geen gezweef, weg met de geitenwollen sokken.

Een sterk logo en een sprekende huisstijl zijn doorvertaald in alle uitingen: website, drukwerk, interieur en andere uitingen zoals een canvas tas voor leden. Op de website wordt de doelgroep door middel van vier persona’s aangesproken. Identificatie is het sleutelwoord: Yoga under Construction is er voor de young professional die midden in het leven staat. Een frisse, jonge en aansprekende yogaschool.

YogaunderConstruction_muurprint_2YogaunderConstruction_tasYogaunderConstruction_kleding_2YogaunderConstruction_kleding_1