Opdrachtgever Zafra
Mijn rol Concept / Ontwerp

Zoveel inspiratie in een nog lege ruimte.

Aan de Singel in de 9 straatjes van Amsterdam opende Zafra in 2012 de deuren. Zafra is een winkel met bijzondere designartikelen uit alle hoeken van de wereld. Een winkel die is ontstaan vanuit de passie van de eigenaresse. Mij is gevraagd het logo en de huisstijl voor de winkel te ontwikkelen. Ik mocht van dichtbij meemaken hoe de winkel transformeerde: van een lege, kale ruimte tot een schitterend ingericht pand. Alle prachtige, oude elementen in de winkelruimte vormden de inspiratie voor logo en huisstijl.

Passend puur en eenvoudig.

De in het logo gebruikte letter (Adobe Caslon Pro) straalt kwaliteit en exclusiviteit uit. Door het logo puur typografisch te houden, blijft het een pure en eenvoudige vorm. De hoofdletters ‘A’ in het logo zijn veranderd naar een kleine letter ‘a’. Dit symboliseert de diverse producten, groot en klein, die allemaal van dezelfde ‘grote’ kwaliteit zijn.

De huisstijl is opgebouwd uit diverse structuren en patronen. De winkelinrichting is strak en geconstrueerd en daarom is dit ook doorgevoerd in de huisstijl. Daarnaast zijn er diverse oude elementen te zien die na de verbouwing behouden zijn in het interieur. Voor de patronen heb ik mij laten inspireren door de Argentijnse vormgeving.

De stijlelementen maken het af.

De architect heeft de prominente kasten in de winkel op poten gezet. In de poten staan kleine mannetjes die de kast als het ware ‘optillen’. Deze figuurtjes komen terug in de pictogrammen in de winkel. Zo is er een pictogram voor de prullenbak, paraplubak, vaatwasser en de wc-rolhouder.