Open
Hoog contrast
Grote letters

Niet uw standaard campagne

Als centraal communicatiemiddel ontwikkelden we samen met Eric Zwiers een korte film waarin we de kijker meenemen in een verhaal van drugscriminaliteit.

De campagne splitsen we vervolgens op: er is een B2B-campagne om ondernemers te behoeden voor de zijdelingse gevaren van drugscriminaliteit en een B2C-campagne om mensen te onderwijzen in de signalen van ondermijning. De campagnes worden ondersteund door posters en flyers met elk hun eigen boodschap, verspreid door de partners in de regio.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Media onder je neus

Naast deze ‘standaard communicatiemiddelen’ zetten we hoog in op media-aandacht en niet geheel zonder succes. Veel lokale omroepen schreven over de campagne en zorgden voor een groot organisch bereik. Daarnaast ontwikkelden we een commercial die twee weken lang op Omrop Fryslan, RTV Drenthe en RTV Noord draaide. Ook rijdt er de komende jaren een koffiekar vermomd als drugskoerier door de noordelijke provincies om mensen te informeren over de gevolgen van ondermijnende criminaliteit in hun dorp of regio.

Image
icon-play

Korte film: herken jij de signalen?

 • Platslaan & opblazen

  Platslaan & opblazen

  Platslaan & opblazen

 • Platslaan & opblazen

  Platslaan & opblazen

  Platslaan & opblazen

 • Platslaan & opblazen

  Platslaan & opblazen

  Platslaan & opblazen

 • Platslaan & opblazen

  Platslaan & opblazen

  Platslaan & opblazen

Samen doken we in de wereld van ondermijning

Voor het ontwikkelen van de korte film trapten we af met een team van Politie Noord-Nederland om de diverse ondermijnende criminaliteit in kaart te brengen. Vervolgens maakten we inzichtelijk welke signalen te herkennen zijn, om deze vervolgens te verweven in de film. We zorgden ervoor dat dit niet te veel opgeblazen werd zodat het ‘wauw’ effect des te groter is na het zien van de film.

Over deze aanpak
Shape

Hufterproof campagne

De centrale website is een plek waar alles samenkomt. Je vindt hier een overzicht van mogelijke signalen van drugscriminaliteit, cijfers en dossiers van lokale ontwikkelingen rondom drugs en wat je zelf kan doen om dit te stoppen. 

Daarnaast kan je een verhaal doorlopen op www.ondermijnneus.nl van een verhuurder die in zee gegaan is met een drugscrimineel. Vergelijk met één klik hoe de zaak zich ontwikkeld in de bovenwereld en onderwereld. Een tijdloze website en daarmee hufterproof campagne. Sterker nog de campagne heeft 3,5 jaar af en aan gedraaid in de Noordelijke gemeenten. 

Image
icon-play

Website design

Onze buenapartners in actie

Eric Zwiers

Film

Ewoud Rooks

Fotografie

By Your Site

Technische realisatie website

Image

Volgende case

Een zorgeloze dag

< Swipe >